Agata
Manosa

Geeks | Aneta.

2014-05-30 - Agata Herbut


Jestem:

Jestem częścią Domu Gościnnego „Pokrzywnik 11”, który stworzyłam i prowadzę wraz ze

Stefanem – moim mężem. Dla Pokrzywnika zostawiłam pracę w biurze, robię to, co sprawia

przyjemność mnie i moim Gościom – dogadzam wszystkim jak tylko najlepiej potrafię, dla nich

pitraszę, piekę, uprawiam warzywa, robię przetwory.

Pracuję w domu, w lesie, na łące i w ogrodzie – szukam, zbieram, przerabiam …




Robię:

Wegetariańskie jedzenie dla naszych Gości, przetwory, które przechowuję w spiżarni w słoikach

o przeróżnych kształtach, (ktoś nazwał ją kiedyś „Słoicą Polski”), biegam po lasach, skaczę po

łąkach zwłaszcza z najmłodszymi Gośćmi, szukam grzybów, zbieram jagody, maliny, poziomki,

uprawiam warzywa, przerabiam je, gotuję, suszę, mrożę. Zbieram szczaw na szczawiówkę, czarny

bez na syrop, krwawnik na herbatę i czosnek niedźwiedzi na pesto. Robię to, co kocham.




Inspiruję się:

Przyrodą, naturą, światem, który mnie otacza… Inspiruje mnie Pokrzywnik, śliczne, czyste,

spokojne, takie moje miejsce na ziemi.

Pierwszą inspiracją w życiu, kuchni i w lesie była moja Mama Grażynka – wrażliwa na piękno i

naturę, z wrodzonym poczuciem estetyki, utalentowana kulinarnie i organizacyjnie, wspaniała

osoba.





Co robić żeby Twoja pasja stała się Twoim życiem?


Trzeba słuchać siebie, mieć marzenia i dążyć do tego, aby się ziściły. Trzeba również być bardzo

wytrwałym, mieć wsparcie bliskiej osoby i trochę szczęścia.




















Anetę znajdziecie  tutaj: 

pokrzywnik.pl

Facebook

Weranda Country