Agata
Manosa

Kulinarnie: Makaron z serem kozim, czosnkiem niedźwiedzim i warzywami.

2012-05-16 - Agata Herbut

Uwielbiam wiosnę za te wszystkie świeże warzywa, zioła i miliony kolorów! Wczoraj wyciągnęłam z lodówki warzywa, które miałam, z ogródka mama przyniosła liście czosnku niedźwiedziego, lubczyk oraz pietruszkę. Wszystko pokroiłam, dodałam ser kozi z kolorowym pieprzem – ręcznie wyrabiany! Tak, tak w Zamościu można taki ser dostać i jest przepyszny! (dzisiaj dwie sztuki pojechały kiurierem do mojej Anki do Wrocławia). Na obiad zjadłam najpyszniejsze danie od nie wiem kiedy – wciąż nie mogę uwierzyć, że będąc tutaj, u rodziców na wyciągnięcie ręki mam tak dobre jedzenie i przede wszystkim świeże. Zaczynam dochodzić do wniosku, że chyba mogłabym zamieszkać nawet na wsi!








A już niedługo będą truskawki!!!